CCNA Exam 640-407
Practice Questions
________________________________________________________________________________________________
1. NVRAM holds what ?
startup-config
1 Default time for updates for distance-vector routing protocols
30 Sec
3. What are the three switching types
Cut through
Fragment-Free
Store and forward
4. HDLC =
Hig level Data Link Control.
Bit oriented synchronous data link layer protocol developed by ISO.
Derived from SDLC.
5. Frame Relay is variation of _____________ ?
ans: HDLC
6. what is the last ISDN Equipment at CPE ?
ans: NT1
7. Metrick limit for OSPF = ?
ans: 65,535
8. True/false: X.25 can be used fro communication b/w 2 DTEs .
ans: TRUE
9. which layer deals converts formats (unix-dos, EBCDIC-ASCII etc.) ?
ans: Presentation
10. Keystrokes for next command ?
ans: Control-N
11. Each AS (autonomous system) is assigned _________ bit address ?
ans: 16
12. Class E IP address range and its use ?
ans: 240-255 experimental
13. want to assign 2 IPs (virtual network) to an interface w/o using subinterfaces; command ?
ans: ip address abc.def.ghi.jkl mask mno.pqr.stu.vwx (where mno.pqr.stu.vwx is secondary)
14. IPX; name the cisco encapsulations for the following FRAME Types :
Ethernet 802.3 ----> novell-ether
Token Ring ----> token
Ethernet Snap ----> snap
Token Ring Snap ----> snap
Ethernet 802.2 ----> sap
Ethernet II ----> arpa
HDLC ----> hdlc
15. Command that will let you debug rip ?
ans: debug ip rip
16. Routers segment network into smaller ________ domains ?
ans: broadcast
17. Switches segment network into smaller _________ domains ?
ans: collission
18. You ran "sh int ser0" ; received
serial0 is up Line protocol is down - what does it mean ?
ans: serial line 0 has a connection problem (no keep alives)
19. You see the following subnet addresses ; what is the subnet mask ?
128.252.4.0
128.252.8.0
128.252.12.0
128.252.16.0
ans: 255.255.252.0
20. Maximum hop is EIGRP ?
ans: 224 (this is correct ) (verified from cisco web site)
21. You want to know the status of each interface ? 2 commands you could run ?
ans: sh int and sh protocol
22. T/F: High end routers actually monitor their environments (temperatures etc.).
ans: True
23. You do "sh runnin-config" and you get
!
enable secret 5 $x$gAcVrJaSh6u9&
enable password 7 873564gstg54g
line vty 0 4
password 56HHJK7654BBN
what does "5" and "7" indicate on "enable" lines
ans: The numeral 7 indicates that the password is encrypted with the two-way algorithm.
The numeral 5 indicates that the password is encrypted with the one-way, secret algorithm.
24. What special charcters can you use in defining the command prompt ?
%h Router's hostname
%s The space character.
%t The tab character.
%n The absolute line number that is being used by the user.
%p The prompt character that can be either the greater-than sign
(>) for user mode or the number sign (#) for privileged mode.
25. You want to wipe away the default prompt for the configuration mode. Which command do you type ?
ans: no service prompt config (global configuration command)